2024

Ріпа парена корисні властивості

Як їсти ріпу?

Використовують ріпу зовнішньо: з кашки вареної ріпи роблять припарки при подагрі, а з протертої свіжої ріпи готують мазь для лікування відморожень. При виразковій хворобі шлунка й дванадцятипалої кишки та при гострих гастритах і ентероколітах вживати ріпу в сирому вигляді протипоказано.

Як варити ріпу?

Ріпу почистити, помити, нарізати кубиками, викласти до цибулі та залити бульйоном. Бульйон довести до кипіння і варити ріпу на повільному вогні під кришкою 30 хв. Закласти квасолю (без рідини), перемішати і прогрівати бл. 5 хв.

Що робити з ріпою?

У кулінарії ріпі немає рівних. Її можна споживати вареною, смаженою або просто свіжою прямо з грядки. Але ріпа має досить виражений смак, вона не пластична, і поступово ріпу витіснила картопля. Втім, у Європі ж ріпа залишається досить популярною і сьогодні.

Ріпа: користь і шкода для здоров’я …
Якщо врахувати багатий елементний склад овоча, то немає нічого дивного в тому, що корисні властивості надають вкрай благотворний вплив на організм. Зокрема, ріпа: 1. приводить в норму перистальтику і сприяє позбавленню від запорів; 2. підвищує шлункову секрецію — велику …