2024

Яскравіші сушіння з часником

Як правильно сушити часник в домашніх умовах?

Як сушити часник в сушарці для овочів і фруктів Зубчики часнику необхідно розмістити на решітках сушарки одним шаром. Пристрій повинен прогрітися до 55-60 °C (більша температура знищить аромат та вітаміни). В середньому на сушіння має піти 4-6 годин, в залежності від товщини нарізки та вологості повітря в приміщенні.

Як правильно сушити часник після збору?

Як сушити часник після збирання – При укладанні часнику в контейнери в приміщеннях застосовують витяжні вентилятори, проганяють повітря крізь масу часнику в ящиках і висушують часник до потрібної кондиції. Процес сушіння може зайняти до 10 днів.

Як просушити часник?

Сушити його можна як на сонці, так і підвісити в приміщенні. Перед зберіганням можна обпалити корінці у головки, щоб він не проростав. А ще можна обробити спеціальним розчином: 0,5 л рослинної олії калити дві години на плиті, додати туди 10 крапель йоду. Часник вмочити в розчин і просушити на сонці.

Часник сушений – пошаговий кулінарний рецепт з фото
Є кілька способів сушіння часнику. У кого є на кухні спеціальна вішалка або ви вирішили зробити часник в самий розпал літа і, як раз збираєтеся на дачу, тоді сміливо підсушуйте інгредієнт з допомогою такого приладу або на дачі під жарким сонечком! Я ж пропоную скористатися старим …